Pasta carbonara med grädde

Av Godare

Vad tycker du?

Pasta carbonara med grädde

(52)

Pasta carbonara är en lättlagad och mättande middag.
En klassisk carbonara ska inte innehålla grädde, men det gör den här. Toppa med riven parmesanost och ett varv på pepparkvarnen.

Ingredienser

Ingredienser

300 g
Spaghetti
1
vitlöksklyfta
150 g
Pancetta, (rökt fläsk)
vispgrädde
1.5 dl
Riven ost
Salt och peppar
1 dl
parmesanost

Gör så här

1
Koka spaghettin efter anvisningarna på förpackningen. Ha rikligt med salt i vattnet.
2
Skär fläsket i strimlor och bryn i en stekpanna
3
Blanda ägg, grädde, parmesan, salt och peppar i en skål
4
Häll av pastan när det är al dente och lägg över den i stekpannan med fläsket. Rör ihop alltsammans med äggblandningen i någon minut på svag värme, det ska vara krämigt.
5
Häll upp i skålar och servera med varsin äggula, svartpeppar och eventuellt extra parmesan.
6
Klart!

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Krämig pasta med bacon och rikligt med parmesan

  2. Klassisk köttfärssås och spaghetti

  3. Klassisk köttfärssås och spaghetti

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Pasta
decoration divider

Pasta

Visa alla

Spaghetti med musslor

Fyllda pastarullar

Spaghetti all’Amatriciana

Pasta med kryddig chorizo