Adana kebab – turkiskt lammfärsspett
Glöm gatuköks-kebaben. Adana kebab är en matigare, fräschare och smakrikare kebab från staden Adana i Turkiet.
– Jag väljer en lammfärs med extra mycket fett, det kommer göra den otroligt saftig och god, säger Ayla Canpunar.
Ingredienser
- 800 gLammfärs, med hög fetthalt
- 1 stLök, gul
- 2 spetspaprikor
- 3 vitlöksklyftor
- 1 knippepersilja
- 1,5 mskchiliflakes
- 1 mskpaprikapulver
- Salt och peppar
Silverlök med sumak & persilja
- 2 silverlökar
- 1 knippepersilja, liten
- 3 tsksumak
Turkisk rödkålssallad
- 0,5 rödkålshuvud
- 1 citron, saften
- 3 mskolivolja
- 1 mskVitvinsvinäger
- Salt
Servera med
- libabröd , eller orientaliskt tunnbröd
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Ayla Canpunar
Göteborgaren Ayla Canpunar började laga mat redan som nioåring. Hon kommer från en restaurangfamilj och ett hem fyllt med matglädje. 2021 kom hon på andra plats i ”Sveriges Mästerkock” som en av tävlingens yngsta deltagare någonsin. I Godare-serien ”Matglädje med Ayla” bjuder hon på hemlagad mat med familjär känsla. Alltid gott och enkelt. Med sin turkiska bakgrund visar hon rätter som kebab och kisir.
Visa 28 recept