Smördegspuffar med löjrom
Smördegspuffar med löjrom – löjrom är aldrig fel och speciellt inte till crème fraiche och västerbottenost. De här snittarna är goda, snygga och lätta att göra och perfekta att servera till fördrinken. Passar sig bäst till vitt vin eller champagne.
Ingredienser
Ingredienser
1 paket
smördeg
100 g
Löjrom Kalix
1 dl
Crème fraiche
1
rödlök, finhackad
1 dl
riven västerbottenost
Dill
Salt
nymald svartpeppar
1
ägg, vispat
rivet citronskal
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader.
2
Stansa ut rundlar av smördegen, ca 5 cm i diameter, och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
3
Pensla smördegen med vispat ägg och lägg på lite riven västerbottensost.
4
Grädda i ugnen i cirka 7 minuter eller tills smördegen rest sig och blivit gyllenbrun.
5
Ta ut puffarna ur ugnen och låt svalna.
6
Skär av toppen på varje rundel och fyll med crème fraiche, finhackad rödlök och Kalix löjrom, salta och peppra och dekorera med en dillkvist. Lägg försiktigt på toppen.
7
Servera!