Smördegspuffar med löjrom

Av Godare

Vad tycker du?

Smördegspuffar med löjrom

(22)

Smördegspuffar med löjrom – löjrom är aldrig fel och speciellt inte till crème fraiche och västerbottenost. De här snittarna är goda, snygga och lätta att göra och perfekta att servera till fördrinken. Passar sig bäst till vitt vin eller champagne.

Smördegspuffar med löjrom

Ingredienser

Ingredienser

1 paket
smördeg
100 g
Löjrom Kalix
1 dl
Crème fraiche
1
rödlök, finhackad
1 dl
riven västerbottenost
Dill
Salt
nymald svartpeppar
1
ägg, vispat
rivet citronskal

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader.
2
Stansa ut rundlar av smördegen, ca 5 cm i diameter, och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
3
Pensla smördegen med vispat ägg och lägg på lite riven västerbottensost.
4
Grädda i ugnen i cirka 7 minuter eller tills smördegen rest sig och blivit gyllenbrun.
5
Ta ut puffarna ur ugnen och låt svalna.
6
Skär av toppen på varje rundel och fyll med crème fraiche, finhackad rödlök och Kalix löjrom, salta och peppra och dekorera med en dillkvist. Lägg försiktigt på toppen.
7
Servera!

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

    1. Ämnen

      1. Recept
      2. Tillbehör
      3. Förrätter
      4. Champagne
    decoration divider

    Tillbehör

    Visa alla

    Blomkålscouscous

    Jordgubbssalsa med mango

    Nypotatis med gräddfil och bacon

    Gräddgratinerad mandelpotatis