Smörstekt majs med riven manchego
Smörstekt majs med vitlöksmajonnäs, gräslök och ett helt berg av riven manchegoost på toppen.
Ayla Canpunar bjuder på ett oslagbart tillbehör till grillkvällen, buffén eller när du bara är sugen på något riktigt gott.
Ingredienser
Ingredienser
2
majskolvar, förkokta
0.5
silverlök, tunt skivad
0.5 dl
Majonnäs
0.5
vitlöksklyfta
2 msk
gräslök, finhackad
25 g
smör
75 g
manchegoost
Salt och peppar
krasse, till garnering
Gör så här
1
Smält smöret i en stekpanna och stek majskolvarna tills de blir gyllenbruna. Salta och peppra.
2
Rör under tiden ihop majonnäs med riven vitlök och smaka av med salt och peppar.
3
Lägg majsen på ett serveringsfat när de är färdigstekta. Häll vitlöksmajon i en spritspåse och spritsa över majskolvarna. Lägg på silverlök.
4
Riv över ett berg av manchegoost och toppa sedan med gräslök och lite krasse.
Vad tycker du om receptet?
Läs vidare
Ämnen