Morotssoppa med örtbrie

Av Godare

Vad tycker du?

Morotssoppa med örtbrie

(1)

Morotssoppa med örtbrie – en värmande och otroligt smakrik soppa med morötter, lök, vitlök och apelsinjuice. Perfekt att göra under hösten när svenska morötter är i säsong.

Morotssoppa med örtbrie

Ingredienser

Ingredienser

2
Schalottenlökar
2
morötter
3
vitlöksklyftor, skalade
1 l
Vatten
2 burkar
morotspuré (barnmat)
1
grönsaksbuljongtärning
Smör, en kula
Apelsinjuice, till smaksättning
Salt och peppar

Örtbrie

1
brietårta
5 dl
blandade örter
1 msk
Olivolja
1 msk
Citronsaft
Salt och svartpeppar

Gör så här

1
Skiva löken tunt och skär ner moroten.
2
Fräs vitlöken i lite smör och olja tills den är gyllenbrun. Lägg i löken och moroten. Fräs ett par minuter. Häll på vatten, morotspurén och buljongtärningen. Mixa till en slät soppa. Vispa i smöret och smaksätt med salt, peppar och apelsinsaft.
3
Örtbrien: Halvera tårtan, blanda örterna med olja, citronsaften, salt och svartpeppar. Lägg örtblandningen på ena osthalvan. Lägg på den andra halvan och tryck till. Den kan ätas direkt men ställ den gärna i kylen i 24 timmar så den sätter sig.
4
Servera osten till soppan med bröd.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Morotssoppa med ingefära – solgul goding

  2. Laxpudding med dill och ansjovis

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
    3. Soppa
decoration divider

Vegetariskt

Visa alla

Blomkålskroketter

Sötsur grönsakswok

Vegetarisk lasagne med aubergine

Tomatomelett med basilika