Kalkonfilé i krämig kokossås

Av Godare

Vad tycker du?

Kalkonfilé i krämig kokossås

(12)

Kalkonkött är milt i smaken och enkelt att tillaga. I den här krämiga grytan får filén smak av vitlök, ingefära, sweet chilisås och kokosmjölk. Servera med ris, potatis eller nudlar och en god sallad.

Kalkonfilé i krämig kokossås

Ingredienser

Ingredienser

500 g
Kalkonfilé, eller kalkonbröst
2 msk
olja
0.5
Gul lök
2
vitlöksklyftor
2 msk
ingefära, färsk, finhackad
3 msk
Sweet chilisås, eller mer efter smak
4 dl
Kokosmjölk
2 msk
Kycklingfond
Salt och svartpeppar
1
Lime, pressade saften

Gör så här

1
Skär kalkonköttet i bitar och bryn i hälften av oljan, lägg sedan köttet åt sidan, det ska bara ha brynt yta, det behöver inte vara genomstekt.
2
Hacka lök, vitlök och ingefära och bryn i resten av olja några minuter.
3
Lägg i kalkonen och häll i fond, kokosmjölk och chilisås. Låt småputtra i cirka 15 minuter tills kalkonen är genomkokt.
4
Smaka av med salt, peppar, pressad lime och eventuellt lite mer fond. Servera grytan med potatis, ris eller nudlar.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Fried rice med räkor och kyckling

  2. Myllymäkis ångade torsk med färsk lök, ägg och örter

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Kött
decoration divider

Kött

Visa alla

Renskavsburgare med skogssvamp

Biffwok med ingefära och sesam

Pulled pork i ugnen

Frasstekt ankbröst med kryddig sås