Kalkonfilé i krämig kokossås
Kalkonkött är milt i smaken och enkelt att tillaga. I den här krämiga grytan får filén smak av vitlök, ingefära, sweet chilisås och kokosmjölk. Servera med ris, potatis eller nudlar och en god sallad.
Ingredienser
Ingredienser
500 g
Kalkonfilé, eller kalkonbröst
2 msk
olja
0.5
Gul lök
2
vitlöksklyftor
2 msk
ingefära, färsk, finhackad
3 msk
Sweet chilisås, eller mer efter smak
4 dl
Kokosmjölk
2 msk
Kycklingfond
Salt och svartpeppar
1
Lime, pressade saften
Gör så här
1
Skär kalkonköttet i bitar och bryn i hälften av oljan, lägg sedan köttet åt sidan, det ska bara ha brynt yta, det behöver inte vara genomstekt.
2
Hacka lök, vitlök och ingefära och bryn i resten av olja några minuter.
3
Lägg i kalkonen och häll i fond, kokosmjölk och chilisås. Låt småputtra i cirka 15 minuter tills kalkonen är genomkokt.
4
Smaka av med salt, peppar, pressad lime och eventuellt lite mer fond. Servera grytan med potatis, ris eller nudlar.