Superenkel kastrullkaka med sommarbär

Av Godare

Vad tycker du?

Superenkel kastrullkaka med sommarbär

(14)

Kastrullkaka – snabb, god och enkel kaka som du snor ihop med det som finns hemma och bär som till exempel blåbär, röda och svarta vinbär eller björnbär. Recept ur kokboken ”Maten, livet och samtalen runt köksbordet” av Ebba, Amy och Helen von Sydow.

Kastrullkaka – snabb och lättbakad.

Ingredienser

Ingredienser

100 g
Smör
2 dl
strösocker
2 dl
Vetemjöl, Ebba brukar byta ut 1 dl mot havregryn
2
ägg
Smör, till formen
Ströbröd, till formen (kan ersättas med kokosflingor)
2 dl
bär, t ex röda och svarta vinbär, björnbär, osv
0.5 dl
Pärlsocker

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader.
2
Smält smöret i en kastrull. Blanda i socker, mjöl och ägg. Häll smeten i en smord och bröad form (med ströbröd eller kokosflingor).
3
Lägg på bären och strö över rikligt med pärlsocker.
4
Grädda mitt i ugnen i cirka 20–30 minuter, håll koll! Tänk att den ska vara ungefär som en klassisk kladdkaka i konsistensen.
5
Servera sedan kakan direkt i formen, den kan vara för kladdig för att få ur formen. Eller använd en form med löstagbar kant.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Banh mi-pizza från Philly

  2. Hel laxsida med citron

  3. Kardemummakaka – himmelskt god

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk
    3. Mjuka kakor
decoration divider

Bakverk

Visa alla

Äppelkaka med smuldegstopp

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Marängtårta med mascarponekräm och bär

Kokosdröm till fikat – glutenfritt!