Kebabtallrik med tahinimajonnäs

Av Godare

(201)

Vad tycker du?

Kebabtallrik med tahinimajonnäs

Veganskt kebabkött med en föredömligt kort ingredienslista finns numera i kyldisken, men det går också bra med falafel. Mycket grönt och en kebabsås så god att man gärna slickar skålen till ska det vara. Har du tur hittar du turkiska pickles och libanesisk vildgurka, om inte kan du ta cornichoner eller lite citron.

Receptet är hämtat ur boken ”Mera vego på 30 minuter” av Ylva Bergqvist.

Kebabtallrik med tahinimajonnäs.
Kebabtallrik med tahinimajonnäs.

Ingredienser

1 vitlöksklyfta
250 gBlomkålsris, se tipset ovan
1 tskgurkmeja
100 ggrönkål, hackad
3 mskrussin, eller
500 gGranatäpplekärnor, tinade
275 gKebabkött, kylt veganskt eller falafel
1 dlvegansk majonnäs
3 msktahini
Olivolja
Salt och peppar
Bröd
ajvar och pickles, till servering

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kebabtallrik med tahinimajonnäs