Kebabtallrik med tahinimajonnäs
Veganskt kebabkött med en föredömligt kort ingredienslista finns numera i kyldisken, men det går också bra med falafel. Mycket grönt och en kebabsås så god att man gärna slickar skålen till ska det vara. Har du tur hittar du turkiska pickles och libanesisk vildgurka, om inte kan du ta cornichoner eller lite citron.
Ingredienser
Ingredienser
1
vitlöksklyfta
250 g
Blomkålsris, se tipset ovan
1 tsk
gurkmeja
100 g
grönkål, hackad
3 msk
russin, eller
500 g
Granatäpplekärnor, tinade
275 g
Kebabkött, kylt veganskt eller falafel
1 dl
vegansk majonnäs
3 msk
tahini
Olivolja
Salt och peppar
Bröd
ajvar och pickles, till servering
Gör så här
1
Skala och finhacka vitlöken. Fräs vitlök, blomkålsris och gurkmeja någon minut i lite olja i en stor stekpanna. Vänd ner grönkålen och låt den mjukna. Krydda med salt och peppar. Rör ner russin eller granatäppelkärnor.
2
Stek kebabköttet eller falafeln enligt anvisning på förpackningen.
3
Blanda majonnäs och tahini. Rör eventuellt ner lite kallt vatten.
4
Servera kebabköttet eller falafeln med blomkålsriset, tahinimajonnäsen, bröd, ajvar och pickles.