Kebabtallrik med tahinimajonnäs

Av Godare

Vad tycker du?

Kebabtallrik med tahinimajonnäs

(201)

Veganskt kebabkött med en föredömligt kort ingredienslista finns numera i kyldisken, men det går också bra med falafel. Mycket grönt och en kebabsås så god att man gärna slickar skålen till ska det vara. Har du tur hittar du turkiska pickles och libanesisk vildgurka, om inte kan du ta cornichoner eller lite citron.

Kebabtallrik med tahinimajonnäs

Ingredienser

Ingredienser

1
vitlöksklyfta
250 g
Blomkålsris, se tipset ovan
1 tsk
gurkmeja
100 g
grönkål, hackad
3 msk
russin, eller
500 g
Granatäpplekärnor, tinade
275 g
Kebabkött, kylt veganskt eller falafel
1 dl
vegansk majonnäs
3 msk
tahini
Olivolja
Salt och peppar
Bröd
ajvar och pickles, till servering

Gör så här

1
Skala och finhacka vitlöken. Fräs vitlök, blomkålsris och gurkmeja någon minut i lite olja i en stor stekpanna. Vänd ner grönkålen och låt den mjukna. Krydda med salt och peppar. Rör ner russin eller granatäppelkärnor.
2
Stek kebabköttet eller falafeln enligt anvisning på förpackningen.
3
Blanda majonnäs och tahini. Rör eventuellt ner lite kallt vatten.
4
Servera kebabköttet eller falafeln med blomkålsriset, tahinimajonnäsen, bröd, ajvar och pickles.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Saffransrisotto med ljumma tomater och krispig fänkål

  2. Superenkel pasta som ger hopp om våren

  3. Plättar med salladslök och kimchimajonnäs

  4. Friterad gnocchi i kanelsocker med chocotahini

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Matsmarta onsdag
    3. Mat från Mellanöstern
decoration divider

Matsmarta onsdag

Visa alla

Melonkulor med wasabi och sesam

Avokado- och valnötssallad med ljummen ädelostsås

Mumsig och mättande wrap med bönor

Ljuvlig lättlagad linssoppa