Björnbärsmarmelad med vanilj och timjan

Av Godare

Vad tycker du?

Björnbärsmarmelad med vanilj och timjan

(23)

Björnbärsmarmelad – marmelad är enkelt och kul att göra själv. Smaksatt med timjan, vanilj och citron passar marmeladen perfekt på ostbrickan.

Björnbärsmarmelad med smak av timjan.

Ingredienser

Ingredienser

500 g
Björnbär
250 g
syltsocker
1
citron, finrivet skal
2 msk
Pressad citronsaft
1 msk
timjan, torkad
2 tsk
Vaniljsocker

Gör så här

1
Rensa björnbären.
2
Lägg björnbären i en kastrull och låt koka upp, häll i timjan och låt koka i 7–8 minuter. Skumma av med en slev. Om du vill kan du mosa bären mot kastrullens sidor under kokningen. Häll i syltsockret i den kokande marmeladen och rör tills det smält helt.
3
Skölj citron och riv av det yttersta skalet och pressa ur så mycket saft som du behöver och häll i det i marmeladen, tillsätt vaniljsockret och rör runt noga. Låt koka någon minut till.
4
Fyll marmeladen på väl rengjorda glasburkar, dra åt locket och ställ dem upp och ner för att svalna. Då kommer ingen luft in och den håller sig längre.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Lättbakad och smaskig blåbärskaka

  2. Blåbärspannkakor med ricotta

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Frukost
decoration divider

Frukost

Visa alla

Så fixar du en lyxig helgfrukost

Tomatomelett med basilika

Minipajer med ägg och bacon

Croque madame