Hemgjord jordgubbssylt

Av Lise Finckenhagen

(3)

Vad tycker du?

Hemgjord jordgubbssylt

Koka sylt på söta jordgubbar och njut av sommaren året om. Sylten passar perfekt som tårt- och kakfyllning, till pannkakor och våfflor, till smoothies, drinkar och som sås till glassdesserten.

Hemgjord jordgubbssylt
Hemgjord jordgubbssylt

Ingredienser

  • 500 gJordgubbar
  • 150 gsyltsocker
  • 1 vaniljstång

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Hemgjord jordgubbssylt

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.