Hemgjord jordgubbssylt

Av Lise Finckenhagen

Koka sylt på söta jordgubbar och njut av sommaren året om. Sylten passar perfekt som tårt- och kakfyllning, till pannkakor och våfflor, till smoothies, drinkar och som sås till glassdesserten.

Hemgjord jordgubbssylt

Ingredienser

Ingredienser

500 g
Jordgubbar
150 g
syltsocker
1
vaniljstång

Gör så här

1
Rensa och dela bären i grova bitar. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
2
Blanda jordgubbar, syltsocker och vanilj (frön och stång) i en kastrull. Koka upp blandningen försiktigt och koka sylten i två minuter.
3
Häll upp sylten i en ren glasburk och lägg på ett tätt lock. Förvara den svalt.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Hjärtpannkakor – bjud på kärleksfull frukost

  2. Citronpannkakor med mascarponekräm

  3. Piña colada pannkakor

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Pannkaka
    3. Smoothies
decoration divider

Pannkaka

Visa alla

Pannkakor med jorgubbar och mascarpone

Chiapannkakor med blåbär och keso

Bananpannkakor – enkelt och supergott

Kanelbullepannkakor med frosting