Fried rice med räkor och kyckling

Av Godare

Vad tycker du?

Fried rice med räkor och kyckling

(67)

Fried rice går att variera i all oändlighet. Perfekt för att ta tillvara på rester av ris, kyckling eller slattar av grönsaker. Sätt smak med vitlök, soja, sesamolja och ostronsås.

Fried rice med räkor och kyckling

Ingredienser

Ingredienser

4 dl
ris
2
kycklingfiléer, små
1 msk
smör och rapsolja
1
Lök, gul, liten
2
morötter, små
150 g
vitkål
3 dl
gröna ärter, frysta
2
vitlöksklyftor
1 msk
Sesamolja
3 msk
Rapsolja
3 msk
Soja, kinesisk
2 msk
Ostronsås
100 g
Räkor, skalade, skalade
4
ägg
2
Salladslök

Gör så här

1
Skölj bort stärkelsen från riset, så klibbar det inte ihop lika mycket. Koka det enligt instruktioner på förpackningen.
2
Strimla eller tärna kycklingen, salta och peppra och stek i smör och rapsolja tills den är genomstekt. Ställ åt sidan.
3
Strimla vitkål, tärna lök och morötter. Koka ärtorna enligt instruktioner på förpackningen. Riv vitlöksklyftorna
4
Hetta upp sesamolja och rapsolja i en stor stekpanna och stek vitkål, morötter och lök mjuka. Blanda i ärtor och vitlök och stek lite till.
5
Skeda i riset och försök se till att inga klumpar bildas. Häll i soja och ostronsås och stek grönsaksriset under omrörning så det inte bränner fast. Blanda i kycklingen och räkorna.
6
Stek äggen som du vill ha dem och servera tillsammans med fried rice. Toppa med finskuren salladslök.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Klassiska pannkakor

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Kyckling
decoration divider

Kyckling

Visa alla

Helstekt kyckling med vitlök och timjan

Fuskramen med kyckling och chiliolja 

Yakitori – grillade kycklingspett

Thaikyckling med vitlök