Fried rice med räkor och kyckling
Fried rice går att variera i all oändlighet. Perfekt för att ta tillvara på rester av ris, kyckling eller slattar av grönsaker. Sätt smak med vitlök, soja, sesamolja och ostronsås.
Ingredienser
Ingredienser
4 dl
ris
2
kycklingfiléer, små
1 msk
smör och rapsolja
1
Lök, gul, liten
2
morötter, små
150 g
vitkål
3 dl
gröna ärter, frysta
2
vitlöksklyftor
1 msk
Sesamolja
3 msk
Rapsolja
3 msk
Soja, kinesisk
2 msk
Ostronsås
100 g
Räkor, skalade, skalade
4
ägg
2
Salladslök
Gör så här
1
Skölj bort stärkelsen från riset, så klibbar det inte ihop lika mycket. Koka det enligt instruktioner på förpackningen.
2
Strimla eller tärna kycklingen, salta och peppra och stek i smör och rapsolja tills den är genomstekt. Ställ åt sidan.
3
Strimla vitkål, tärna lök och morötter. Koka ärtorna enligt instruktioner på förpackningen. Riv vitlöksklyftorna
4
Hetta upp sesamolja och rapsolja i en stor stekpanna och stek vitkål, morötter och lök mjuka. Blanda i ärtor och vitlök och stek lite till.
5
Skeda i riset och försök se till att inga klumpar bildas. Häll i soja och ostronsås och stek grönsaksriset under omrörning så det inte bränner fast. Blanda i kycklingen och räkorna.
6
Stek äggen som du vill ha dem och servera tillsammans med fried rice. Toppa med finskuren salladslök.