Citrusstekt lax

Av Godare

Vad tycker du?

Citrusstekt lax

(47)

Lyxa till laxen med friska smaker av citrusfrukter. Den här rätten tar inte många minuter att laga men blir riktigt god med färsk persilja, chili och apelsinjuice. Recept ur Samantha Santambrogio-Öberg kokbok ”Al dente”.

Citrusstekt lax går fort att laga.

Ingredienser

Ingredienser

4
laxkotletter
Salt och svartpeppar
2 msk
Vetemjöl
1
vitlöksklyfta
0.5
röd chili, färsk
1 ask
körsbärstomater
2 msk
Bladpersilja, finhackad
2 msk
olio extra vergine d’oliva
1 tsk
Oregano, torkad
1 tsk
citron, färskpressad
1 msk
Apelsin, färskpressad
1 msk
rivet citron- och apelsinskal

Gör så här

1
Rensa laxen från eventuella ben. Linda varje kotlett med ett snöre – då tappar de inte den fina formen under tillagning. Salta, peppra och panera i mjöl på båda sidorna.
2
Finhacka vitlök och chili. Skär tomaterna i små bitar. Blanda allt med persiljan.
3
Hetta upp oljan i en stekpanna på medelvärme och häll i tomatröran och oregano. Fräs i ett par minuter och lägg i laxen. Tillaga fisken 3–4 minuter per sida och lägg åt sidan när den är klar.
4
Höj värmen och häll i citron- och apelsinsaft samt rivet citron- och apelsinskal. Låt såsen reduceras i ett par minuter och servera den till laxen.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Pasta med smak av pistage

  2. Lammkotletterna med myntapesto

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Lax
decoration divider

Lax

Visa alla

Ceviche med lax och avokado

Laxspett med koriandersås

Laxspett med jordnötssås

Avokadomacka med kallrökt lax