Smördegsflarn med räkor och avokado

Av Godare

Vad tycker du?

Smördegsflarn med räkor och avokado

(53)

”Jag gillar att bjuda på smördegsflarn toppat med goda råvaror, det ser så frestande ut dessutom. Här har jag lagt på en mycket god kesoröra, räkor avokado, löjrom och nektatriner.” Recept från boken ”Pajer till vardags, fest och kafferep” av Kristina Eriksson, Semic.

Löjrom och nektariner på smördegsflarn.

Ingredienser

Ingredienser

1 paket
smördeg, på rulle
1
Ägg
1 msk
Vatten
Salt

Kesoröra

500 g
Keso naturell
1.5 dl
Majonnäs
citronpeppar
Salt och peppar

Topping

2
avokado
3
nektariner
300 g
Skalade räkor, eller 750 g oskalade
50 g
Löjrom, eller stenbitsrom

Garnering

1
rödlök
1
Citron

Gör så här

1
Rulla ut smördegen och lägg den på en bakplåtspappersklädd plåt. Pensla med en blandning av uppvispat ägg, vatten och salt. Nagga degen med en gaffel.
2
Grädda pajskalet i 225 grader i 10–15 minuter. Låt svalna något.
3
Blanda keso, majonnäs, lite citronpeppar, salt och peppar i en bunke. Bred ut röran ovanpå pajskalet.
4
Skär avokadorna och nektarinerna i skivor. Skala räkorna. Lägg avokado, nektariner, räkor och högar av löjrom eller stenbitsrom ovanpå kesoröran. Skär rödlöken och citronen i tunna skivor och garnera med dem.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Midsommar med paj – godaste recepten

  2. Så gör du hemgjord majonnäs

  1. Ämnen

    1. Recept
decoration divider