Så gör du en supersnabb kålsallad
Precis lika gott som surkål, men mycket enklare och snabbare. Matkreatören Sofia Henriksson har ett knep med kokande vatten som skyndar på inläggningen för en supersnabb kålsallad. Se hur hon gör i klippet.
Ingredienser
Ingredienser
2
morötter
0.5
Gul lök
0.5
Vitkålshuvud
1 l
Vatten, kokande
1 dl
Vatten, kallt
1 tsk
Salt
2 dl
Champagnevinäger, alt äppelcidervinäger
2 tsk
oregano, torkad
Gör så här
1
Strimla morot, lök och vitkål fint, gärna i en food processor.
2
Häll det kokande vattnet över morot och vitkål. Vänta en minut och häll sedan av vattnet.
3
Lägg kål och morot i en burk med lock, tillsätt lök.
4
Tillsätt det kalla vattnet, salt, vinäger och oregano. Sätt på locket på burken och låt stå minst 20 minuter.