Av Sofia Henriksson

Så gör du en supersnabb kålsallad

Av Sofia Henriksson

Vad tycker du?

Så gör du en supersnabb kålsallad

(204)

Precis lika gott som surkål, men mycket enklare och snabbare. Matkreatören Sofia Henriksson har ett knep med kokande vatten som skyndar på inläggningen för en supersnabb kålsallad. Se hur hon gör i klippet.

Ingredienser

Ingredienser

2
morötter
0.5
Gul lök
0.5
Vitkålshuvud
1 l
Vatten, kokande
1 dl
Vatten, kallt
1 tsk
Salt
2 dl
Champagnevinäger, alt äppelcidervinäger
2 tsk
oregano, torkad
Gör en kålsallad blixtsnabbt. Sofia Henrikssons enkla knep.

Gör så här

1
Strimla morot, lök och vitkål fint, gärna i en food processor.
2
Häll det kokande vattnet över morot och vitkål. Vänta en minut och häll sedan av vattnet.
3
Lägg kål och morot i en burk med lock, tillsätt lök.
4
Tillsätt det kalla vattnet, salt, vinäger och oregano. Sätt på locket på burken och låt stå minst 20 minuter.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Upplev härliga pupusas!

  2. Svamptortellini med brynt smör och salvia

  3. Lyxa till maten med smörslungad potatis

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Tillbehör
decoration divider

Tillbehör

Visa alla

Jordgubbssallad med kallskuret

Ugnsbakade sötpotatisklyftor

Blomkålscouscous

Jordgubbssalsa med mango