Sillsallad på Lotta Lundgrens vis
Lotta Lundgrens sillsallad är fräschare än varianterna med majonnäs. Här ger istället potatis, rödbetor och äpplen den goda smaken. Perfekt som en extra färgklick på julbordet.
Ingredienser
Ingredienser
3
sillfiléer, se förpackningen om och hur sillen ska vattnas ur
6
kokta potatisar
5
rödbetor, inlagda
2
ättiksgurkor
2
äpplen
200 g
Saltkött
Spad, från rödbetorna
Vitpeppar
Socker
3 dl
kaffegrädde
kokta ägg, till garnering
Gör så här
1
Kort och gott: hacka allt ganska fint och blanda allt! Häll på litet rödbetsspad till önskad färg och låt det binda ihop salladen.
2
Smaka av och komplettera eventuellt med mer rödbetor, äpple eller gurka.
3
En smaksak, precis som med mängden vitpeppar. Sockret ska man vara sparsam med, eller utesluta helt.
4
Lägg gärna sillsalladen i en sockerkaksform med hål i mitten, eller vad annat du har.
5
Packa ihop salladen, då håller den ihop när man vänder formen upp och ner på ett uppläggningsfat.
6
Blanda grädden vackert rosa med lite rödbetsspad i en kanna.
7
Garnera sillsalladen med hackat ägg ovanpå. Om du vill så även ägghalvor runt om. Och så grädden för var och en att hälla över.