Fläskpannkaka

Av Anna Wendt

(2)

Vad tycker du?

Fläskpannkaka

Fläskpannkaka är den lättlagade husmanskosten som hela familjen gillar. Fylld med knaprigt bacon som ger härlig sälta till den mjuka ugnspannkakan. Servera med rårörda lingon eller lingonsylt och njut!

Fläskpannkaka

Ingredienser

6 dlmjölk
3 dlvetemjöl
0,5 tskSalt
4 ägg
140 gtärnad bacon, eller 140 g skivat bacon

Servera med

rårörda lingon

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Häll hälften av mjölken i en skål. Vispa ner mjöl och salt till en jämn smet. Häll i resten av mjölken. Vispa sist ner äggen.
2
Strimla baconet i små bitar om du använder skivat bacon. Lägg det tärnade/skivade baconet i ugnsfast form och värm i ca 5 minuter.
3
Häll smeten över fläsktärningarna och grädda i mitten av ugnen ca 50 min.
4
Ta ut pannkakan och servera med rårörda lingon eller lingonsylt.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (7)

    Rårörda lingon

  2. (2)

    Inkokt lax

  3. (5)

    Korv stroganoff med ris

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Husmanskost
    3. Pannkaka
    4. Middagstips

Husmanskost

Visa alla
(5)

Pannbiff med lök

(5)

Korv stroganoff med ris

(2)

Ugnsstekt falukorv med potatismos

(1)

Fårikål