Potatissallad med majs och parmesan
Färsk majs är riktigt gott och de sällskapar gärna med såväl majonnäs och ost som smör, dragon, chili och citron Den här salladen är mättande och man kan med fördel lägga till något proteinrikt som till exempel mjukkokt ägg, tonfisk, varmrökt lax eller kikärter.
Recept ur ”Mer smak på salladen” av Ylva Bergqvist.
Ingredienser
- 1 kgPotatis
- 200 gSalladslök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 grön chili, eller mer efter smak
- 2 majskolvar, färska. Eller
- 5 dlMajs
- 1 dlparmesanost, finriven
- 100 gblandad sallad, gärna med rucola
- smör
- Salt och svartpeppar
Citron- och dragondressing
- 1 citron, saften
- 1 krmströsocker
- 1 tskDijonsenap
- 1 mskDragonblad i vinäger
- 4 mskolivolja
- Salt och svartpeppar
- 1 nypasocker
Till servering
- 1 dlaioli