Potatissallad med majs och parmesan

Av Godare

(8)

Vad tycker du?

Potatissallad med majs och parmesan

Färsk majs är riktigt gott och de sällskapar gärna med såväl majonnäs och ost som smör, dragon, chili och citron Den här salladen är mättande och man kan med fördel lägga till något proteinrikt som till exempel mjukkokt ägg, tonfisk, varmrökt lax eller kikärter.
Recept ur ”Mer smak på salladen” av Ylva Bergqvist.

Potatissallad med majs och parmesan
Potatissallad med majs och parmesan

Ingredienser

  • 1 kgPotatis
  • 200 gSalladslök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 grön chili, eller mer efter smak
  • 2 majskolvar, färska. Eller
  • 5 dlMajs
  • 1 dlparmesanost, finriven
  • 100 gblandad sallad, gärna med rucola
  • smör
  • Salt och svartpeppar

Citron- och dragondressing

  • 1 citron, saften
  • 1 krmströsocker
  • 1 tskDijonsenap
  • 1 mskDragonblad i vinäger
  • 4 mskolivolja
  • Salt och svartpeppar
  • 1 nypasocker

Till servering

  • 1 dlaioli

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Potatissallad med majs och parmesan