Chips- och dippbricka
Duka fram en härligt färgsprakande dippbricka som fullkomligt exploderar i läckra smaker. Här finns dipper med aubergine, kronärtskockor, tomater och ost. Alla med sin egen härliga smak och tillsammans blir de oemotståndliga. Recept av Jimmy Guo.
Ingredienser
Asiatisk auberginedipp
- 3 auberginer, stora
- 1 vitlöksklyfta, riven
- 2 mskrisvinäger
- 3 mskchiliolja
- 5 msktahini
- 2 tskSocker
- 1 mskSoja
- 2 tskSesamolja
- färsk koriander
Spenat- och kronärtskocksdipp
- 1 vitlöksklyfta
- 0,5 tskChiliflakes
- 100 gBabyspenat
- 400 gkronärtskockshjärtan, cirka
- 200 gcreme cheese, växtbaserad
- 1 dlparmesan, riven, växtbaserad
- Salt och peppar
- 0,5 citron, zest och saft
- Olja, till stekning
Pico de Gallo
- 1 silverlök
- 3 tomater
- färsk koriander
- 1 jalapeño
- 3 Lime, pressade saften
- Salt och peppar
- socker
- Olivolja
Chile con queso
- 1 Gul lök
- 0,5 grön paprika
- 3 vitlöksklyftor
- 500 gSojafärs
- 25 gtacokrydda, cirka
- 250 gostdipp med chili, cirka, växtbaserad