Chips- och dippbricka

(3)

Vad tycker du?

Chips- och dippbricka

Duka fram en härligt färgsprakande dippbricka som fullkomligt exploderar i läckra smaker. Här finns dipper med aubergine, kronärtskockor, tomater och ost. Alla med sin egen härliga smak och tillsammans blir de oemotståndliga. Recept av Jimmy Guo.

Chips och dippbricka.
Chips och dippbricka.

Ingredienser

Asiatisk auberginedipp

  • 3 auberginer, stora
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 mskrisvinäger
  • 3 mskchiliolja
  • 5 msktahini
  • 2 tskSocker
  • 1 mskSoja
  • 2 tskSesamolja
  • färsk koriander

Spenat- och kronärtskocksdipp

  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 tskChiliflakes
  • 100 gBabyspenat
  • 400 gkronärtskockshjärtan, cirka
  • 200 gcreme cheese, växtbaserad
  • 1 dlparmesan, riven, växtbaserad
  • Salt och peppar
  • 0,5 citron, zest och saft
  • Olja, till stekning

Pico de Gallo

  • 1 silverlök
  • 3 tomater
  • färsk koriander
  • 1 jalapeño
  • 3 Lime, pressade saften
  • Salt och peppar
  • socker
  • Olivolja

Chile con queso

  • 1 Gul lök
  • 0,5 grön paprika
  • 3 vitlöksklyftor
  • 500 gSojafärs
  • 25 gtacokrydda, cirka
  • 250 gostdipp med chili, cirka, växtbaserad

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Chips- och dippbricka