Kasslergratäng – enkelt och gott
Gratänger är alltid tacksamma att laga eftersom allt tillagar sig själv i samma form. Här får kasslern sällskap av ananas och paprika som gör att den påminner om den klassiska ugnsrätten med ananasskivor på kasslerskivor. Recept ur Jenny Warséns kokbok ”Mera middagstips”.
Ingredienser
- 500 gKassler
- 1 röd paprika
- 250 gAnanas, färsk eller konserverad
- 2 dlCrème fraiche
- 3 dlvispgrädde
- 2 mskChilisås
- 0,5 mskPaprikapulver
- 2 mskBasilika, färsk, finhackad
- 2 dlvalfri ost
Till servering
- 4 portionerris, kokt
- grönsaker, färgglada
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Jenny Warsén
När Jenny Warsén lagar mat ska det vara gott, gå snabbt och inte kosta alltför mycket. Hon är vardagsmatens riddare, kokboksförfattare och bloggare. Här på Godare delar hon med sig av enkla vardagsrätter och härlig sommarmat med extra goda smaker. Bild från boken "Jennys sommar". Foto: Ulrika Pousette
Visa 19 recept