Jenny Warsén

Av Jenny Warsén

Kasslergratäng – enkelt och gott

Av Jenny Warsén

(229)

Vad tycker du?

Kasslergratäng – enkelt och gott

Gratänger är alltid tacksamma att laga eftersom allt tillagar sig själv i samma form. Här får kasslern sällskap av ananas och paprika som gör att den påminner om den klassiska ugnsrätten med ananasskivor på kasslerskivor. Recept ur Jenny Warséns kokbok ”Mera middagstips”.

Kasslergratäng med ris och sallad.
Kasslergratäng med ris och sallad.

Ingredienser

  • 500 gKassler
  • 1 röd paprika
  • 250 gAnanas, färsk eller konserverad
  • 2 dlCrème fraiche
  • 3 dlvispgrädde
  • 2 mskChilisås
  • 0,5 mskPaprikapulver
  • 2 mskBasilika, färsk, finhackad
  • 2 dlvalfri ost

Till servering

  • 4 portionerris, kokt
  • grönsaker, färgglada

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kasslergratäng – enkelt och gott

Jenny Warsén

Jenny Warsén

När Jenny Warsén lagar mat ska det vara gott, gå snabbt och inte kosta alltför mycket. Hon är vardagsmatens riddare, kokboksförfattare och bloggare. Här på Godare delar hon med sig av enkla vardagsrätter och härlig sommarmat med extra goda smaker. Bild från boken "Jennys sommar". Foto: Ulrika Pousette

Visa 19 recept