Färgrik sallad på betor

Av Lise Finckenhagen

(4)

Vad tycker du?

Färgrik sallad på betor

Betor, fetaost, pumpakärnor och en dressing med sherryvinäger och juice från apelsin.Den här salladen passar bra som tillbehör till alla sorters kött och fisk. Den är lätt att göra till många och blir ett vackert och färgsprakande tillbehör på matbordet.

Sallad med betor, fetaost, pumpakärnor och dressing.
Sallad med betor, fetaost, pumpakärnor och dressing.

Ingredienser

  • 4 betor, medelstora
  • 100 gfetaost, eller chèvre
  • 3,5 mskpumpakärnor, rostade
  • Persilja , körvel, eller basilika, hackad

Dressing

  • 1 msksherryvinäger, eller äppelcidervinäger/vitvinsvinäger
  • 1 mskbalsamvinäger
  • 1 mskflytande honung
  • 0,5 apelsin, juicen
  • 2 mskolivolja
  • 1 msknötolja
  • 1 Schalottenlök, stor, finhackad
  • salt och malen peppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Färgrik sallad på betor