Texas sheet cake

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Texas sheet cake

Sugen på något riktigt sött och gott, men samtidigt enkelt? Prova detta recept på chokladkaka med glasyr och pekannötter i långpanna och upptäck en ny favorit som du inte kan få nog av!

Texas sheet cake – chokladkaka med glasyr och pekannötter i långpanna.
Texas sheet cake – chokladkaka med glasyr och pekannötter i långpanna.

Ingredienser

5 dlSocker
5 dlVetemjöl
1 tskBakpulver
1 tskVaniljsocker
240 gsmör
4 mskkakao
2,5 dlVatten, varmt
2 ägg, stora
1,5 dlkefir, ev. gräddfil eller mjölk

Glasyr

200 gsmör
4 mskkakao
6 mskmjölk
1 tskVaniljsocker
400 gflorsocker
150 gPekannötter

Gör så här

  1. Värm ugnen till 170 grader. Klä kakformen med bakplåtspapper.
  2. Blanda socker, mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
  3. Smält smöret i en kastrull. Vispa i kakaopulver och tillsätt varmt vatten.
  4. Koka upp och låt kakaosmöret koka ordentligt i 30 sekunder. Häll kakaosmöret över mjölblandningen och rör tills allt är väl blandat. Smeten ska vara helt slät och klumpfri.
  5. Vispa ihop ägg och kefirmjölk och häll det i chokladröran. Blanda allt väl, häll smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen i ca. 35 minuter.
  6. Smält smöret till glasyren i en kastrull. Vispa i kakaon och låt kakaosmöret koka i 30 sekunder.
  7. Stäng av värmen och vispa ner mjölk, vaniljsocker och siktat florsocker. Glasyren ska vara tjock, slät och glansig. Vänd till sist ner de hackade pekannötterna.
  8. Häll glasyren över den varma kakan. Låt svalna i rumstemperatur.
  9. Tips: Den här chokladkakan blir godast om du häller glasyren över den varma kakan och låter kakan svalna i rumstemperatur. Om den får stå över natten i kylen blir konsistensen mycket segare, men ändå supersaftig.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Texas sheet cake