Pannkaka med saffran och lime

(6)

Vad tycker du?

Pannkaka med saffran och lime

Frukost, mellanmål eller efterrätt? Ja, den här persiska, söta tjocka pannkakan kan man servera lite som man vill. Prova den gärna med en kula lime- eller citronglass eller med en fruktsallad.

Recept ur boken ”Ett persiskt kök” av Maryam Madaresi.

Fyllda pannkakor från Iran
Fyllda pannkakor från Iran

Ingredienser

Sockerlag

  • 2 dlströsocker
  • 1,5 dlvatten
  • 0,5 msklimesaft, färskpressad
  • 0,25 gsaffran, kan uteslutas

pannkakssmet

  • 3 ägg
  • 3 mskturkisk yoghurt
  • 1 tskVaniljsocker
  • 0,5 mskBakpulver
  • 3 mskvetemjöl
  • 1 dlvalnötter, finhackade
  • 1 mskKanel, malen
  • Rapsolja, till stekning

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Pannkaka med saffran och lime