Hemlagad mango chutney

Av Lise Finckenhagen

(0)

Vad tycker du?

Hemlagad mango chutney

Mango chutney är ett sött och fruktigt tillbehör till indiska rätter. Med en mogen mango, kryddor, ingefära och limesaft kan du enkelt göra denna hemlagade variant. Kryddorna kan varieras efter eget önskemål. Mängden socker och limesaft kan också justeras.

Mangochutney på ett fat.
Mangochutney på ett fat.

Ingredienser

1 mango, stor och mogen
0,5 tskSpiskummin
0,5 tskFänkålsfrön
10 svartpepparkorn
1 nypachiliflakes
1 nypaKardemumma
3 mskSocker
1 tskingefära, färsk, riven
2 mskLimesaft

Gör så här

  1. Rensa och skär mangon i små tärningar/bitar. Rosta spiskummin, fänkålsfrön och peppar några minuter i en torr och het stekpanna tills det doftar aromatiskt. Krossa kryddorna i en mortel och blanda dem med mangobitarna i en liten kastrull.
  2. Tillsätt chili, kardemumma och socker. Värm på svag värme och låt sjuda i 8-10 minuter tills mangon är helt mjuk – men det ska fortfarande finnas några bitar kvar. Tillsätt eventuellt en skvätt vatten under tiden om det behövs. Dra kastrullen åt sidan och rör ner limesaften. Låt svalna och förvara svalt.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Hemlagad mango chutney