Misogrillad aubergine med kimchimajonnäs
Nasu dengaku är en underbar japansk auberginerätt som här har ”salladifierats” med mjukstekt spenat, krispig gurka och en het majjo som dressing. Har du ingen kimchi eller vill ta en genväg kan du köpa färdig srirachamajonnäs.
Recept ur ”Mer smak på salladen” av Ylva Bergqvist.
Ingredienser
- 2,5 dlris, t ex fullkorns-, rå- eller basmatiris
- 4 auberginer, små
- 3 mskvit miso
- 2 mskmirin
- 1 mskströsocker
- 1 msksake, (japanskt risvin) om du har, eller vatten
- 1 gurka
- 4 Salladslökar
- 1 chilipeppar
- 1 vitlöksklyfta
- 200 gSpenat
- furikake, eller rostade sesamfrön till servering
- Rapsolja
- Salt och svartpeppar
Kimchimajonnäs
- 1 dlkimchi, hackad
- 1,5 dlvegansk majonnäs
- Salt och svartpeppar