Misogrillad aubergine med kimchimajonnäs

Av Godare

(5)

Vad tycker du?

Misogrillad aubergine med kimchimajonnäs

Nasu dengaku är en underbar japansk auberginerätt som här har ”salladifierats” med mjukstekt spenat, krispig gurka och en het majjo som dressing. Har du ingen kimchi eller vill ta en genväg kan du köpa färdig srirachamajonnäs.

Recept ur ”Mer smak på salladen” av Ylva Bergqvist.

Misogrillad aubergine med kimchimajonnäs
Misogrillad aubergine med kimchimajonnäs

Ingredienser

  • 2,5 dlris, t ex fullkorns-, rå- eller basmatiris
  • 4 auberginer, små
  • 3 mskvit miso
  • 2 mskmirin
  • 1 mskströsocker
  • 1 msksake, (japanskt risvin) om du har, eller vatten
  • 1 gurka
  • 4 Salladslökar
  • 1 chilipeppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 200 gSpenat
  • furikake, eller rostade sesamfrön till servering
  • Rapsolja
  • Salt och svartpeppar

Kimchimajonnäs

  • 1 dlkimchi, hackad
  • 1,5 dlvegansk majonnäs
  • Salt och svartpeppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Misogrillad aubergine med kimchimajonnäs