Hembakade oreokex

Av Lise Finckenhagen

(3)

Vad tycker du?

Hembakade oreokex

Oreokex är väldigt populära och så här gör man för att baka dem hemma. Ät dem som de är eller använd dem för att göra andra bakverk med oreos.

Receptet ger cirka 40 dubbla kex.

Hembakade oreokex.
Hembakade oreokex.

Ingredienser

Kex

  • 380 gVetemjöl
  • 70 gKakao
  • 1 tskBakpulver
  • 125 gSocker
  • 150 gsmör
  • 125 gSirap, ljus
  • 1 ägg, stort

Fyllning

  • 150 gfärskost, naturell
  • 100 gsmör, rumsvarmt
  • 300 gFlorsocker
  • 1 mskcitronsaft
  • 0,5 vaniljstång, bara fröna

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Hembakade oreokex

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.