Italienska köttbullar i tomatsås
Testa en ny variant av köttbullar till middag – med italienska smaker av fänkål, rödvin och basilika! Strö över hackade örter och extra parmesan vid servering.
Ingredienser
- 1,5 kgköttfärs
- 2 lökar
- 5 vitlöksklyftor
- 2,5 dlmjölk
- 1,5 dlströbröd
- 100 gparmesan
- 1,5 mskfänkålsfrön
- 1 dlhackad persilja
- 2 dlrött vin, eller köttfond
- 2 burkarkonserverade tomater
- salt och malen peppar
- socker
- basilika, eller bladpersilja
- smör eller olja, till stekning
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.