Italienska köttbullar i tomatsås

Av Lise Finckenhagen

(53)

Vad tycker du?

Italienska köttbullar i tomatsås

Testa en ny variant av köttbullar till middag – med italienska smaker av fänkål, rödvin och basilika! Strö över hackade örter och extra parmesan vid servering.

Köttbullar i tomatsås.
Köttbullar i tomatsås.

Ingredienser

  • 1,5 kgköttfärs
  • 2 lökar
  • 5 vitlöksklyftor
  • 2,5 dlmjölk
  • 1,5 dlströbröd
  • 100 gparmesan
  • 1,5 mskfänkålsfrön
  • 1 dlhackad persilja
  • 2 dlrött vin, eller köttfond
  • 2 burkarkonserverade tomater
  • salt och malen peppar
  • socker
  • basilika, eller bladpersilja
  • smör eller olja, till stekning

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Italienska köttbullar i tomatsås

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.