Nudelsoppa med fläskbullar

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Nudelsoppa med fläskbullar

Bjud på en snabblagad nudelsoppa med asiatiska smaker. Fläskbullar med ingefära, vitlök och het chili serveras med nudlar, färsk sparris i en mustig buljong. Strö över finskuren chili och vackra korianderblad.

Het nudelsoppa med kryddiga fläskbullar, sparris och färsk koriander.
Het nudelsoppa med kryddiga fläskbullar, sparris och färsk koriander.

Ingredienser

300 gfläskfärs, eller kycklingfärs
1,5 mskingefära, riven
2 vitlöksklyftor, rivna
1 röd chili, rensad från frön och finhackad
6 vattenkastanjer, skurna i små bitar
1 msksesamolja
1,2 lKycklingfond, ev. buljong
4 Salladslökar
200 gsparris, mini
200 gÄggnudlar, ev. risnudlar
2 dlKoriander, grovt hackad
1 Lime
fisksås
Salt
malen peppar

Gör så här

  1. Blanda samman fläskfärs, ingefära, vitlök, chili, vattenkastanjer, sesamolja och en rejäl nypa salt. Rulla degen till fina köttbullar.
  2. Skär salladslöken fint. Skär av 1 cm nederst på sparrisen. Låt topparna vara hela och skär resten av sparrisen i små bitar. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. Koka upp buljongen. Lägg i köttbullarna och låt dem dra/sjuda i ca. fem minuter. Tillsätt sparrisen och låt buljongen få ett snabbt uppkok. Justera smaken med fisksås, limesaft, salt och malen peppar. Avsluta med finskuren salladslök och grovhackad koriander.
  4. Fördela nudlarna i lämpliga skålar och slå över het buljong och köttbullar. Garnera med lite finskuren chili och korianderblad.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Nudelsoppa med fläskbullar