Panerad flundra med brynt smör

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Panerad flundra med brynt smör

Spröd och panerad fisk är lättare än du tror att laga själv. Tillsammans med kaprisdoftande brynt smör, färsk persilja och sparris blir resultatet en vacker, hemlagad fiskrätt som du inte kan få nog av.

Spröd och panerad fisk med brynt smör, färsk persilja och sparris är en perfekt middag.
Spröd och panerad fisk med brynt smör, färsk persilja och sparris är en perfekt middag.

Ingredienser

600 grödspättafilé, eller sjötunga
3 mskvetemjöl
2 ägg, uppvispade
250 gsparris, grön
100 gsmör
2 mskkapris
2 Schalottenlökar, skurna i tunna strimlor
0,5 dlPersilja , hackad
1 citron
Salt
malen peppar
smör och olja, till stekning

Ströbröd

1 Baguette, halvgräddad, i vakuumförpackning

Gör så här

1
Ströbröd: Kör baguetten till fina smulor i en snabbmixer.
2
Krydda flundrafiléerna med salt och peppar och strö över lite mjöl. Vänd filéerna först i ägg och sedan i brödsmulor.
3
Skär bort de nedersta 3-4 cm av sparrisen. Hetta upp en panna med lite olja och stek sparrisen knappt mjuk, det tar ca. två minuter. Lyft ur sparrisen.
4
Brynt smör: Lägg nytt smör i pannan och hetta upp. Tillsätt schalottenlöken när smöret börjar bli gyllene. Sänk värmen och tillsätt kapris när löken börjat mjukna. Tillsätt till sist den hackade persiljan och pressa över lite citronsaft.
5
Använd ytterligare en stor stekpanna och stek fisken gyllene och spröd på båda sidor på medelhög värme i en blandning av smör och olja.
6
Servera flundran med sparrisen och det brynta smöret.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Panerad flundra med brynt smör