Panerad flundra med brynt smör

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Panerad flundra med brynt smör

Spröd och panerad fisk är lättare än du tror att laga själv. Tillsammans med kaprisdoftande brynt smör, färsk persilja och sparris blir resultatet en vacker, hemlagad fiskrätt som du inte kan få nog av.

Spröd och panerad fisk med brynt smör, färsk persilja och sparris är en perfekt middag.
Spröd och panerad fisk med brynt smör, färsk persilja och sparris är en perfekt middag.

Ingredienser

  • 600 grödspättafilé, eller sjötunga
  • 3 mskvetemjöl
  • 2 ägg, uppvispade
  • 250 gsparris, grön
  • 100 gsmör
  • 2 mskkapris
  • 2 Schalottenlökar, skurna i tunna strimlor
  • 0,5 dlPersilja , hackad
  • 1 citron
  • Salt
  • malen peppar
  • smör och olja, till stekning

Ströbröd

  • 1 Baguette, halvgräddad, i vakuumförpackning

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Panerad flundra med brynt smör