Vegetarisk skärgårdssill

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

Vegetarisk skärgårdssill

Bjud på en riktig sommarsill – i vegetarisk tappning! Här kan du välja mellan svamp eller aubergine, blanda med crème fraiche, dill, gräslök, rödlök, citron och tångrom. En ny storfavorit på buffébordet!

Recept av vegobloggaren Annie Månsson.

Vegetarisk skärgårdssill gör du med svamp eller aubergine.
Vegetarisk skärgårdssill gör du med svamp eller aubergine.

Ingredienser

  • 2 dlinlagd aubergine eller svamp
  • 1,5 dlCrème fraiche, alt. 1 dl växtbaserad creme fraiche + 0,5 dl veganmajonnäs
  • 2 msktångrom
  • 0,5 dlgräslök
  • 0,5 rödlök
  • 0,5 dldill
  • 0,5 citron, saft och zest salt

Ättikslag

  • 1,5 dlvatten
  • 1 dlsocker
  • 0,5 dlÄttiksprit
  • 5 stKryddpepparkorn
  • 5 svartpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 0,25 tskSalt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Vegetarisk skärgårdssill