Vegetarisk skärgårdssill
Bjud på en riktig sommarsill – i vegetarisk tappning! Här kan du välja mellan svamp eller aubergine, blanda med crème fraiche, dill, gräslök, rödlök, citron och tångrom. En ny storfavorit på buffébordet!
Recept av vegobloggaren Annie Månsson.
Ingredienser
- 2 dlinlagd aubergine eller svamp
- 1,5 dlCrème fraiche, alt. 1 dl växtbaserad creme fraiche + 0,5 dl veganmajonnäs
- 2 msktångrom
- 0,5 dlgräslök
- 0,5 rödlök
- 0,5 dldill
- 0,5 citron, saft och zest salt
Ättikslag
- 1,5 dlvatten
- 1 dlsocker
- 0,5 dlÄttiksprit
- 5 stKryddpepparkorn
- 5 svartpepparkorn
- 2 lagerblad
- 0,25 tskSalt