Plommonchutney

Av Lise Finckenhagen

(0)

Vad tycker du?

Plommonchutney

Plommonchutney är ljuvligt till mogna ostar, kryddiga indiska rätter, ankbröst, griskött, grillmat eller annat som har nytta av ett uppfriskande och sött tillbehör. Chutney håller sig väl i rena burkar med tätslutande lock i 2-3 månader på en sval plats. Receptet ger en stor burk.

Plommonchutney
Plommonchutney

Ingredienser

  • 1 kgPlommon
  • 1 Lök, stor
  • 100 grussin
  • 3 mskVinäger 7 %
  • 2 msksherryvinäger, eller rödvinsvinäger
  • 100 gSocker
  • 50 gfarinsocker
  • 1 nypatorkad chili
  • 1 tskkinesiska five spice-kryddor
  • 1 mskIngefära, färsk och riven
  • 2 dlVatten

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Plommonchutney