Chokladkaka med kräm och röda bär

Av Lise Finckenhagen

(0)

Vad tycker du?

Chokladkaka med kräm och röda bär

Chokladkaka med kräm och röda bär är välkommen! Den här kakan går bra att göra nästan färdig i förvägl. Grädda bottnarna, lägg på chokladkrämen och ställ kakorna i kylen tills krämen stelnat. Täck sedan med plastfolie. Sedan återstår bara att vispa grädde, montering och dekoration innan servering.

Chokladkaka med kräm och röda bär.
Chokladkaka med kräm och röda bär.

Ingredienser

200 gSmör , rumsvarmt
1,5 dlSocker
1 dlfarinsocker
4 ägg
2,5 dlVetemjöl
3 tskBakpulver
2 tskVaniljsocker
3 mskKakao
1 dlvispgrädde, eller kefir, gräddfil eller mjölk

Chokladkräm

250 gMörk choklad
2,5 dlvispgrädde
1 msksmör

Dekoration

4 dlvispgrädde
jordgubbar, och/eller hallon, färska
Ätbara blommor, kan utelämnas

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Chokladkaka med kräm och röda bär

Ämnen