Chokladkaka med kräm och röda bär

Av Lise Finckenhagen

(0)

Vad tycker du?

Chokladkaka med kräm och röda bär

Chokladkaka med kräm och röda bär är välkommen! Den här kakan går bra att göra nästan färdig i förvägl. Grädda bottnarna, lägg på chokladkrämen och ställ kakorna i kylen tills krämen stelnat. Täck sedan med plastfolie. Sedan återstår bara att vispa grädde, montering och dekoration innan servering.

Chokladkaka med kräm och röda bär.
Chokladkaka med kräm och röda bär.

Ingredienser

  • 200 gSmör , rumsvarmt
  • 1,5 dlSocker
  • 1 dlfarinsocker
  • 4 ägg
  • 2,5 dlVetemjöl
  • 3 tskBakpulver
  • 2 tskVaniljsocker
  • 3 mskKakao
  • 1 dlvispgrädde, eller kefir, gräddfil eller mjölk

Chokladkräm

  • 250 gMörk choklad
  • 2,5 dlvispgrädde
  • 1 msksmör

Dekoration

  • 4 dlvispgrädde
  • jordgubbar, och/eller hallon, färska
  • Ätbara blommor, kan utelämnas

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Chokladkaka med kräm och röda bär

Ämnen