Pistageglass med knapriga nötter
Pistageglass med knapriga nötter. Hemgjord glass är något helt annat än den du köper i affären.
Godare-profilen Cecilia H Larsson delar med sig av sitt recept på läckert krämig pistageglass.
Tid tillkommer för nedkylning, glassmaskin och frys.
Ingredienser
Pistagekräm
- 200 gpistagenötter
- 3 mskneutral olja
- 0,75 dlflorsocker
- 50 gVit choklad
- 1 krmSalt
Pistageglass
- 1 Gelatinblad
- 3 dlmjölk
- 2 dlvispgrädde
- 6 äggulor
- 1,5 dlströsocker
- 1 dlpistagekräm
- 1 krmSalt
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Cecilia H Larsson
Cecilia H Larsson är bakbloggare, receptkreatör och bakboksförfattare. Hon älskar att skapa såväl gamla favoriter som helt nya bakverk – med en extra passion för dekoration. Tillsammans med sin man Mattias Larsson leder hon programmet ”Garanterat gott” där det bjuds på lyxig – men alltid lättlagad – helgmat.
Visa 20 recept