Brysselkålssallad
Bjud på en smakrik och färgsprakande rå brysselkålssallad! Ihop med russin, bacon, nötter och granatäpplekärnor är det här ett toppentillbehör till kyckling eller julskinka.
Ingredienser
- 500 gBrysselkål, gärna grön och lila
- 1 dlmajonnäs
- 1 dlnaturell yoghurt
- 1 mskSocker, eventuellt lite mer
- 1 mskäppelcider, eller citronsaft, eventuellt lite mer
- 100 gBacon, skuren i bitar och knaperstekt
- 1 rödlök, finhackad
- 50 gHasselnötter, rostade och grovt hackade
- 1 dlrussin, gärna mörka och ljusa
- 0,5 Granatäpple
- färska örter, hackade
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.