Brysselkålssallad

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Brysselkålssallad

Bjud på en smakrik och färgsprakande rå brysselkålssallad! Ihop med russin, bacon, nötter och granatäpplekärnor är det här ett toppentillbehör till kyckling eller julskinka.

Brysselkålssallad
Brysselkålssallad

Ingredienser

  • 500 gBrysselkål, gärna grön och lila
  • 1 dlmajonnäs
  • 1 dlnaturell yoghurt
  • 1 mskSocker, eventuellt lite mer
  • 1 mskäppelcider, eller citronsaft, eventuellt lite mer
  • 100 gBacon, skuren i bitar och knaperstekt
  • 1 rödlök, finhackad
  • 50 gHasselnötter, rostade och grovt hackade
  • 1 dlrussin, gärna mörka och ljusa
  • 0,5 Granatäpple
  • färska örter, hackade

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Brysselkålssallad

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.

Ämnen