Baked Alaska eller glassbomb

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Baked Alaska eller glassbomb

Baked Alaska, glassbomb eller Glace au four, oavsett namn så är detta en underbar festtårta i form av en glassbakelse med maräng. Den är enkel att göra, men imponerar stort vid serveringen.

Imponera på gästerna med en maffig glassbomb.
Imponera på gästerna med en maffig glassbomb.

Ingredienser

Nötbas

  • 3 äggvitor, stora
  • 150 gSocker
  • 180 gHasselnötter, malda, ev. mandel eller pistagenötter

Fyllning

  • 0,5 lpistageglass, av bra kvalitet
  • 0,5 lhallonsorbet, av bra kvalitet

maräng

  • 3 äggvitor
  • 175 gSocker
  • 1,5 dlmörk rom, kan uteslutas
  • Grand marnier, till flambering

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Baked Alaska eller glassbomb

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.