Baked Alaska eller glassbomb
Baked Alaska, glassbomb eller Glace au four, oavsett namn så är detta en underbar festtårta i form av en glassbakelse med maräng. Den är enkel att göra, men imponerar stort vid serveringen.
Ingredienser
Nötbas
- 3 äggvitor, stora
- 150 gSocker
- 180 gHasselnötter, malda, ev. mandel eller pistagenötter
Fyllning
- 0,5 lpistageglass, av bra kvalitet
- 0,5 lhallonsorbet, av bra kvalitet
maräng
- 3 äggvitor
- 175 gSocker
- 1,5 dlmörk rom, kan uteslutas
- Grand marnier, till flambering
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.