Färskpotatissallad med primörer och basilikadressing
Toppa färskpotatissalladen med en syrlig basilikadressing där kapris och vinäger får vara med och förhöja smakerna.
– Primörerna blir så goda med sin krispighet tillsammans med den färskpotatisen. Basilikan går att byta ut mot annat, till exempel dill eller dragon om man föredrar det, säger receptkreatören Anna Wendt.
Ingredienser
Ingredienser
800 g
Färskpotatis
1
rödlök
1 knippe
rädisa
70 g
salladsblad, späda
1
slanggurka
1 knippe
sparris
Basilikadressing
1 kruka
Basilika
1
vitlöksklyfta
1 msk
kapris
2 msk
Vitvinsvinäger
1 dl
olivolja
1 tsk
Honung
1 dl
majonnäs
Salt
1 krm
Svartpeppar, eller efter smak, nymalen
Gör så här
1
Skölj och skrubba färskpotatisen noga, koka den i saltat vatten tills den mjuknat, känn med en sticka. Häll av och låt svalna. Skala och ansa rödlöken och dela den i tunna skivor. Skölj rädisorna och dela dem på mitten.
2
Dela gurkan på mitten, kärna ur den med hjälp av en tesked och skiva den sedan i halvmånar. Bryt av den nedersta delen på sparrisarna och koka dem i saltat vatten ca 1 minut. Ta upp och skölj direkt i iskallt vatten.
3
Mixa samman alla ingredienserna till dressingen utom majonnäsen. Blanda ner majonnäsen och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
4
Arrangera alla ingredienserna på ett stort serveringsfat. Ringla över lite av basilikadressingen och servera salladen med resten av dressingen vid sidan av.