Färskpotatissallad med primörer och basilikadressing

Av Anna Wendt

(1)

Vad tycker du?

Färskpotatissallad med primörer och basilikadressing

Toppa färskpotatissalladen med en syrlig basilikadressing där kapris och vinäger får vara med och förhöja smakerna.

– Primörerna blir så goda med sin krispighet tillsammans med den färskpotatisen. Basilikan går att byta ut mot annat, till exempel dill eller dragon om man föredrar det, säger receptkreatören Anna Wendt.

Primörerna ger extra crunch i den här goda färskpotatissalladen.
Primörerna ger extra crunch i den här goda färskpotatissalladen.

Ingredienser

800 gFärskpotatis
1 rödlök
1 knipperädisa
70 gsalladsblad, späda
1 slanggurka
1 knippesparris

Basilikadressing

1 krukaBasilika
1 vitlöksklyfta
1 mskkapris
2 mskVitvinsvinäger
1 dlolivolja
1 tskHonung
1 dlmajonnäs
Salt
1 krmSvartpeppar, eller efter smak, nymalen

Gör så här

1
Skölj och skrubba färskpotatisen noga, koka den i saltat vatten tills den mjuknat, känn med en sticka. Häll av och låt svalna. Skala och ansa rödlöken och dela den i tunna skivor. Skölj rädisorna och dela dem på mitten.
2
Dela gurkan på mitten, kärna ur den med hjälp av en tesked och skiva den sedan i halvmånar. Bryt av den nedersta delen på sparrisarna och koka dem i saltat vatten ca 1 minut. Ta upp och skölj direkt i iskallt vatten.
3
Mixa samman alla ingredienserna till dressingen utom majonnäsen. Blanda ner majonnäsen och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
4
Arrangera alla ingredienserna på ett stort serveringsfat. Ringla över lite av basilikadressingen och servera salladen med resten av dressingen vid sidan av.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Färskpotatissallad med primörer och basilikadressing