Fiskgratäng med bacon

Av Lise Finckenhagen

(4)

Vad tycker du?

Fiskgratäng med bacon

Fiskgratäng med bacon och äggsmör blir alltid populärt. Använd gärna en färsk torskfilé, en blandning av sej och kolja eller rester från någon tidigare fiskmiddag. En liten halvgräddad baguette blir jättebra smulor efter en tur i mixern och tillsätter du en rejäl näve färska örter som persilja eller basilika och lite riven parmesan får smulorna både färg och smak.

Fiskgratäng med bacon
Fiskgratäng med bacon

Ingredienser

  • 200 gmakaroner
  • 800 gfisk, filé, utan skinn och ben
  • 4 msksmör
  • 2 Schalottenlökar, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 4 mskVetemjöl
  • 3 dlfond, eller avkok från fisken
  • 3,5 dlmjölk
  • Salt och peppar
  • muskotnöt, riven
  • 2 ägg
  • 1 dlStröbröd, smulor från bröd eller limpa
  • 2 dlRiven ost
  • Smör , till form och topping

Ägg- och baconsmör

  • 1 paketbacon
  • 150 gsmör
  • 3 ägg, hårdkokta

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Fiskgratäng med bacon