Fiskgratäng med bacon
Fiskgratäng med bacon och äggsmör blir alltid populärt. Använd gärna en färsk torskfilé, en blandning av sej och kolja eller rester från någon tidigare fiskmiddag. En liten halvgräddad baguette blir jättebra smulor efter en tur i mixern och tillsätter du en rejäl näve färska örter som persilja eller basilika och lite riven parmesan får smulorna både färg och smak.
Ingredienser
- 200 gmakaroner
- 800 gfisk, filé, utan skinn och ben
- 4 msksmör
- 2 Schalottenlökar, finhackade
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 4 mskVetemjöl
- 3 dlfond, eller avkok från fisken
- 3,5 dlmjölk
- Salt och peppar
- muskotnöt, riven
- 2 ägg
- 1 dlStröbröd, smulor från bröd eller limpa
- 2 dlRiven ost
- Smör , till form och topping
Ägg- och baconsmör
- 1 paketbacon
- 150 gsmör
- 3 ägg, hårdkokta