Dulceymousse med hasselnötssablé, kolasås och aprikos

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

Dulceymousse med hasselnötssablé, kolasås och aprikos

Dulceymousse med hasselnötssablé, kolasås och aprikos. En dessert med extra allt, len mousse toppad med knapriga godsaker.

Dulceymousse med hasselnötssablé, kolasås och aprikos
Dulceymousse med hasselnötssablé, kolasås och aprikos

Ingredienser

Dulceymousse

300 gmjölk, röd
25 gGlykos
25 ginvertsocker, eller flytande honung
300 gLjus choklad, gärna Valrhona Dulcey 35%
650 gvispgrädde

Hasselnötssablé

2,5 dlVetemjöl
100 gSmör , rumstempererat
1 nypasalt
1 dlFlorsocker
0,5 dlhasselnötsmjöl, eller mixade hela hasselnötter
1 Äggula

Aprikoskräm

100 gaprikoser, mjuktorkade
100 gnötpraliné

Kolasås

2,5 dlvispgrädde
0,5 dlströsocker
0,5 dlljus sirap
1 nypasalt
1 mskSmör
1 vaniljstång, eller 1 tsk vaniljsocker per stång

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Dulceymousse med hasselnötssablé, kolasås och aprikos