Oreo cheesecake – bjud på fika utan att baka

Av Godare

Vad tycker du?

Oreo cheesecake – bjud på fika utan att baka

(57)

Oreo, de amerikanska småkakorna med choklad och vanilj får sätta smak på den här cheesecaken som bara behöver passera frysen för att bli färdig. Gör den dagen innan så har du tid för annat innan fikat.

Oreo cheesecake – härlig smak av Oreo kakor.

Ingredienser

Ingredienser

50 g
Smör
2 paket
oreokakor, original
1 paket
oreokakor, mini
4
ägg
2 dl
strösocker
400 g
Färskost, till exempel philadelphiaost
2 tsk
Vaniljsocker
vispgrädde

Gör så här

1
Tillagningstiden räknar inte med dom minst 4 timmarna som kakan ska stå i frysen. En portion motsvarar en sats som är en kaka på 16 bitar. Smält smöret. och krossa 200 gram oreokakor i matberedare, häll i det smälta smöret och kör tills det är en smulig deg.
2
Klä botten på en springform med bakplåtspapper och tryck ut blandningen jämnt i formen.
3
Låt stå i kylen medan du gör fyllningen.
4
Grovhacka resterande oreokakor, inte minivarianten, och lägg åt sidan.
5
Separera äggulor och vitor, lägg i två skålar.
6
Vispa äggulor och socker pösigt.
7
Blanda färskosten med vaniljsockret, rör samman med äggsmeten. Gärna med elvisp.
8
Vispa grädden separat och rör varsamt ner i ägg- och ostblandningen.
9
Vispa äggvitorna hårt och rör försiktigt ner i smeten tillsammans med 100 gram grovhackade oreoskakor.
10
Häll smeten i formen och ställ i frysen över natten.
11
Ta ut cheesecaken och låt den stå framme cirka 1 timme innan den serveras.
12
Dekorera med grovhackade eller hela minioreos.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Oreoglass

  2. Bästa receptet på kladdkaka

  3. Crème brûlée – billiga lyxdesserten

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk
    3. Cheesecakes
decoration divider

Bakverk

Visa alla

Äppelkaka med smuldegstopp

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Marängtårta med mascarponekräm och bär

Kokosdröm till fikat – glutenfritt!