Biff Stroganoff – enkel och krämigt god
Biff Stroganoff är en härligt mustig variant på den mer vanliga stroganoffen med korv. Med strimlad lövbiff, crème fraiche, kalvfond, tomatpuré och dijonsenap blir den krämig och god.
En god middag för hela familjen som passar lika bra till vardag som till helg.
Ingredienser
Ingredienser
400 g
Lövbiff
1 msk
smör
1 msk
olja
1
Gul lök
100 g
Champinjoner
3 dl
utspädd kalvfond
3 msk
Tomatpuré
2 tsk
Dijonsenap
3 dl
Crème fraiche
Salt och peppar
Gör så här
1
Skär lövbiffen i 2 centimeter breda strimlor och bryn dem i smör/olja i en stekpanna.
2
Hacka löken och halvera champinjonerna och låt dem steka med tills allt fått färg.
3
Häll i kalvfonden och tillsätt tomatpuré, dijonsenap och crème fraiche, rör om och låt puttra i fem minuter.
4
Smaka av med salt och peppar.
5
Servera med ris.