Knäckig rabarber- och jordgubbspaj

Av Clara Öhrn

Vad tycker du?

Knäckig rabarber- och jordgubbspaj

(23)

Syrliga rabarber möter söta jordgubbar i den här underbara smulpajen. En riktigt knäckig rabarberpaj som bara smälter i munnen.

Servera med vaniljsås eller grädde.

Rabarber och jordgubbspaj

Ingredienser

Ingredienser

100 g
Smör
5 msk
Socker
1 dl
Vetemjöl
2 dl
havregryn
6
späda rabarberstjälkar, ca 250 g
0.5 l
Jordgubbar
1.5 dl
Socker
1.5 msk
Potatismjöl

Gör så här

1
Värm ugnen till 200 grader.
2
Smält smöret i en kastrull eller bunke i mikron.
3
Tillsätt socker, mjöl och havregryn och blanda ihop till en smulig deg.
4
Smörj en pajform, 26 cm diameter, med en tsk smör.
5
Rensa och skiva jordgubbar och rabarber och lägg i en skål. Om rabarbern är grov bör du skala den.
6
Tillsätt potatismjöl och socker och blanda med frukten så att allt täcks.
7
Bred ut jordgubbarna och rabarbern i pajformen och fördela smuldegen över.
8
Grädda smulpajen i ca 25 minuter. Täck med folie mot slutet om det behövs, så att pajen inte blir för mörk.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Hemmagjord vaniljsås

  2. Bästa recepten till chokladbollens dag

  3. Goda sommarmaten

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk
    3. Paj
decoration divider

Bakverk

Visa alla

Äppelkaka med smuldegstopp

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Marängtårta med mascarponekräm och bär

Kokosdröm till fikat – glutenfritt!