Tarte Tatin med plommon

Av Godare

Vad tycker du?

Tarte Tatin med plommon

(7)

Fyra ingredienser, det är allt som krävs för att göra denna plommondessert. Dessutom behövs bara några minuters förberedelse och 15 minuter i ugnen. Perfekt både till vardag och fest!

Snabbt och jättegott. Tarte Tatin med plommon.

Ingredienser

Ingredienser

600 g
Plommon
2 msk
Vatten
1 dl
lönnsirap
1 tsk
Kanel
1 ark
smördeg

Till servering

Mjölkfri glass

Gör så här

1
Sätt ugnen på 220 grader. Skölj, dela och kärna ut plommonen och lägg dem med snittsidan ner i en ugnsfast stekpanna (26 cm diameter) med hyfsat höga kanter, häll i vatten och koka på medelhög värme i en minut. Tillsätt lönnsirap och ½ tsk kanel.
2
Lägg smördegsarket över plommonen och tryck ner det på sidorna. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter eller tills smördegen fått färg och har puffat upp.
3
Ta ut pannan ur ugnen och lägg ett fat som är större än stekpannan ovanpå. Vänd sedan pajen upp och ner så att smördegen hamnar i botten och plommonen ovanpå. Det är viktigt att rörelsen är snabb och bestämd så att du inte bränner dig eller såsen rinner ut.
4
Strö resterande kanel över pajen och servera med mjölkfri glass. Tips! Det går givetvis även bra att äta den som den är med smördegen som lock om du inte vill vända på den.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Peanut butter berry granola

  2. Enkla goda majsfritters

  3. Apelsin- och fänkålssallad – extra krispig

  4. Kanske det godaste du kan göra med blomkål

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
decoration divider

Vegetariskt

Visa alla

Blomkålskroketter

Sötsur grönsakswok

Vegetarisk lasagne med aubergine

Tomatomelett med basilika