Lemon curd-glass

Av Godare

Vad tycker du?

Lemon curd-glass

(318)

Lemon curd-glass – den här glassen är enkel att göra och syndigt god. Bara två ingredienser, förutom lemon curd, och så gräddig och len med en härlig syrlighet. Ingen kommer att kunna gissa att den är gjord utan glassmaskin.

Recept ur Emma Brink Rasks bok ”Desserter”.

Sätt smak på glassen med citronsmakande och syrlig lemon curd.

Ingredienser

Lemon curd

1 dl
strösocker
1
ägg
2
äggulor
1 dl
Pressad citronsaft
1
citron, rivet skal
50 g
Smör

Glassmet

2.5 dl
vispgrädde
200 g
Sötad Kondenserad Mjölk
2 dl
Lemon curd

Gör så här

1
LEMON CURD: Häll socker, ägg, äggulor, citronsaft och -skal i en värmetålig skål och placera den över ett vattenbad. Rör hela tiden så att äggen inte koagulerar. När curden har blivit tjock tar du av den från värmen och rör ner smöret. Sila ner curden i en bunke och låt den bli helt kall.
2
GLASSMET: Vispa grädden luftig. Rör ner den kondenserade mjölken. Rör ner lemon curd. Häll smeten i en bunke och ställ in i frysen i minst 5 timmar, gärna över natten. Du kan självklart också köra smeten i en glassmaskin om du vill.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Marängsviss med sötsyrlig passionsfruktscurd

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Efterrätter
decoration divider

Efterrätter

Visa alla

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Vaniljfromage med portvin

Fluffig chokladmousse på nolltid

Pannkakor med jorgubbar och mascarpone