Lemon curd-glass

Av Emma Brink Rask

(324)

Vad tycker du?

Lemon curd-glass

Lemon curd-glass – den här glassen är enkel att göra och syndigt god. Bara två ingredienser, förutom lemon curd, och så gräddig och len med en härlig syrlighet. Ingen kommer att kunna gissa att den är gjord utan glassmaskin.

Recept ur Emma Brink Rasks bok ”Desserter”.

Sätt smak på glassen med citronsmakande och syrlig lemon curd.
Sätt smak på glassen med citronsmakande och syrlig lemon curd.

Ingredienser

Lemon curd

1 dlströsocker
1 ägg
2 äggulor
1 dlPressad citronsaft
1 citron, rivet skal
50 gSmör

Glassmet

2,5 dlvispgrädde
200 gSötad Kondenserad Mjölk
2 dlLemon curd

Gör så här

1
LEMON CURD: Häll socker, ägg, äggulor, citronsaft och -skal i en värmetålig skål och placera den över ett vattenbad. Rör hela tiden så att äggen inte koagulerar. När curden har blivit tjock tar du av den från värmen och rör ner smöret. Sila ner curden i en bunke och låt den bli helt kall.
2
GLASSMET: Vispa grädden luftig. Rör ner den kondenserade mjölken. Rör ner lemon curd. Häll smeten i en bunke och ställ in i frysen i minst 5 timmar, gärna över natten. Du kan självklart också köra smeten i en glassmaskin om du vill.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Lemon curd-glass