Veganska kroppkakor

Av Godare

Vad tycker du?

Veganska kroppkakor

(19)

Veganska kroppkakor fyllda med kryddig tofu, lök och champinjoner. Servera med lingonsylt och snacksmorötter.

Sanna Brådings kroppkakor. Serveras med lingonsylt och snacksmorötter.

Ingredienser

Ingredienser

2 kg
Potatis, mjölig
460 g
tofu, rökt. (jag gillar alspånsrökt från Yipin)
1
Lök, gul, medelstor
250 g
champinjoner
Olja, till stekning
1 tsk
kryddpeppar, mald
0.5 tsk
Svartpeppar, grovmalen
2 tsk
Salt
1.5 dl
Potatismjöl
0.5 dl
Rapsolja
6 msk
kikärtsspad, (aqua faba)

Till servering

Lingonsylt
50 g
Snacksmorötter, eller mer
Margarin, mjölkfritt

Gör så här

1
Skala potatisen och koka i saltat vatten tills den är genomkokt.
2
Gör under tiden fyllningen till kroppkakorna: Skär upp rökt tofu i väldigt små bitar, finhacka löken, skär champinjonerna i mindre bitar och stek allt i olja i en panna tillsammans med kryddpeppar, grovmalen svartpeppar och salt.
3
Pressa ner den färdigkokta potatisen i en bunke med en potatispress, alternativt mosa sönder den med en stomp eller en gaffel.
4
Häll ner potatismjöl, rapsolja, kikärtsspad och salt i potatisbunken. Blanda ihop allt till en jämn smet.
5
Rulla smeten i bollar stora som rejäla golfbollar och tryck in tummen i varje boll så att det blir en grop. Fyll varje grop med cirka 1 msk av tofufyllningen och tryck sedan ihop bollen igen så den täcker hålet helt. Rulla till en jämn boll.
6
Koka upp en kastrull med saltat vatten och lägg ner bollarna några åt gången. Koka max så många i taget så att alla får plats på bredden. Efter cirka 5 minuter flyter de upp till ytan. Då är de klara.
7
Servera med lingonsylt, snacksmorötter, smält mjölkfritt margarin och med fördel all fyllning som blir över. Njut!

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Okragryta med fufu och habanerosås

  2. Röd linssoppa med saffran, chili och lime

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Veganska recept
decoration divider

Veganska recept

Visa alla

Röd linscurry med kokos

Exotisk passionsglass

Spännande nyheter på veganhyllan

Majs i kokosmjölk från Tanzania