Amerikanska plättar med bär – glutenfritt recept

Av Godare

Vad tycker du?

Amerikanska plättar med bär – glutenfritt recept

(6)

Puffiga amerikanska plättar på kikärter och durramjöl. Ät med bär, tjock yoghurt, nötter och honung som en lyxig frukost.

Recept ur boken ”Baka med bönor” av Lina Wallentinson.

Bjud på amerikanska plättar till frukost?

Ingredienser

Ingredienser

1 förpackning
kikärter, kokta (à 380 g)
3 dl
mjölk
3
ägg
1.5 dl
durramjöl
1 tsk
Fiberhusk
1 tsk
Bakpulver
1 krm
vaniljpulver
1 msk
Råsocker
1 tsk
Salt
2 msk
Smör, till stekning (eventuellt mer)

Gör så här

1
Häll av spadet, skölj och låt kikärterna rinna av.
2
Mixa alla ingredienser släta med stavmixer. Låt gärna smeten vila i 5 minuter.
3
Smält smöret i en stekpanna och vispa ner det i smeten.
4
Stek plättar i plättlagg eller stekpanna, cirka 1 msk smet per plätt. Tillsätt eventuellt lite smör i pannan då och då. Plättarna är färdiga att vända när de pöst upp lite och stelnat på ytan.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Så fixar du fluffiga amerikanska pancakes

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Frukost
    3. Glutenfritt
    4. Amerikansk mat
decoration divider

Frukost

Visa alla

Så fixar du en lyxig helgfrukost

Tomatomelett med basilika

Minipajer med ägg och bacon

Croque madame