Pumpapaj med grädde

Av Godare

Vad tycker du?

Pumpapaj med grädde

(31)

Pumpapaj är ett måste i amerikanska hem på Halloween. Fyllningen av pumpa smaksätts med kanel, ingefära och kryddpeppar. Servera med nyvispad grädde.
Här är bästa receptet på krämig pumpapaj.

Pumpapaj med kanel, ingefära och kryddpeppar.

Ingredienser

Ingredienser

125 g
Smör, rumsvarmt
3 dl
Vetemjöl
0.5 krm
Salt
0.5 dl
strösocker
1
ägg

Fyllning

1.5
butternutpumpa, ungefär 1 kilo pumpa/paj
3
ägg
1.5 dl
Råsocker
1 dl
vispgrädde
1 tsk
Kanel, malen
1 tsk
Ingefära, malen
1 tsk
kryddnejlika, malen
0.5 tsk
Muskotnöt, malen

Till servering

vispad grädde, eller vispad crème fraiche med vaniljsocker

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Dela pumpan och ta ur kärnorna.
2
Lägg halvorna med snittsidan ner på en plåt med bakplåtspapper.
3
Rosta pumpan i ugnen 25-30 minuter tills den här helt mjuk. Testa om pumpan är klar med en kniv.
4
Låt svalna och gröp ur köttet. Mixa det till en helt slät puré.
5
Nyp ihop smör, mjöl, salt och socker för hand eller i en matberedare. Blanda i ägget och arbeta till en smidig deg.
6
Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant och grädda 10-12 minuter.
7
Sänk ugnsvärmen till 200 grader. Vispa ihop ägg och råsocker pösigt med elvisp.
8
Blanda grädden, pumpapurén och kryddorna. Häll smeten i det förgräddade pajskalet och ställ in i ugnen ytterligare 30-35 minuter. Om pajskalet eller fyllningen börjar bli för mörk kan du täcka med aluminiumfolie.
9
Dekorera pajen med kanel och servera med grädde och eventuellt rostade pecannötter.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Sallad med rostad pumpa och fetaost

  2. Pumpasoppa med apelsin

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk
    3. Paj
decoration divider

Bakverk

Visa alla

Äppelkaka med smuldegstopp

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Marängtårta med mascarponekräm och bär

Kokosdröm till fikat – glutenfritt!