Sparris – servera primören med hasselnötter
Sparris med hasselnötter passar lika bra som förrätt som på buffén. Recept ur boken ”Vegofest med slottsträdgården Ulriksdal”, av Katarina Nordgren och Tomas Södergren (Semic förlag).
Ingredienser
Ingredienser
1 bunt
Grön sparris
flingsalt
2 msk
Hasselnötter
Olivolja
Parmesan
Gör så här
1
Böj sparrisstjälkarna (en och en) så ”knäpper” de av på rätt ställe och den grövsta nedersta delen lossnar. Ta bort den.
2
Hetta upp en stekpanna. Lägg i så mycket sparris att det finns plats att vända dem.
3
Stek några minuter utan att de tar färg och smula över lite flingsalt.
4
Lägg hasselnötterna i en mortel och krossa dem grovt. Häll över nöthacket så att det rostas med sparrisen. Ringla över olivolja.
5
Lägg upp sparris och hasselnötter och hyvla över parmesan före servering.