Sparris – servera primören med hasselnötter

Av Nina Kindbro

Vad tycker du?

Sparris – servera primören med hasselnötter

(4)

Sparris med hasselnötter passar lika bra som förrätt som på buffén. Recept ur boken ”Vegofest med slottsträdgården Ulriksdal”, av Katarina Nordgren och Tomas Södergren (Semic förlag).

Sparris med parmesan

Ingredienser

Ingredienser

1 bunt
Grön sparris
flingsalt
2 msk
Hasselnötter
Olivolja
Parmesan

Gör så här

1
Böj sparrisstjälkarna (en och en) så ”knäpper” de av på rätt ställe och den grövsta nedersta delen lossnar. Ta bort den.
2
Hetta upp en stekpanna. Lägg i så mycket sparris att det finns plats att vända dem.
3
Stek några minuter utan att de tar färg och smula över lite flingsalt.
4
Lägg hasselnötterna i en mortel och krossa dem grovt. Häll över nöthacket så att det rostas med sparrisen. Ringla över olivolja.
5
Lägg upp sparris och hasselnötter och hyvla över parmesan före servering.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Kikärtspizza med pesto av ogräs

  2. Smördegssnurror som smälter i munnen

  3. Rödbetskorgar med ostkräm

  4. Nötknyten – krydddiga och knapriga

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
    3. Förrätter
decoration divider

Vegetariskt

Visa alla

Blomkålskroketter

Sötsur grönsakswok

Vegetarisk lasagne med aubergine

Tomatomelett med basilika