Banh mi-pizza från Philly

Av Godare

Vad tycker du?

Banh mi-pizza från Philly

(4)

Här har den klassiska vietnamesiska mackan Banh mi förvandlats till en pizza. Hemligheten till smaksensationen? Den spännande kombon av knaprig baguette, syrliga grönsaker, chili och koriander.

Recept ur ”Maten, livet och samtalen runt köksbordet” av Ebba, Amy och Helen von Sydow.

Pizza med smak av Vietnam.

Ingredienser

Ingredienser

Pizzabotten Vete, valfri
banh mi-sås, se recept nedan
snabbpicklade morötter och rödlök, se recept nedan
0.5
gurka, medelstor (eller två persiska minigurkor)
1 dl
Koriander, hackad och färsk
Chiliflakes, en nypa

Banh mi-sås

2 tsk
Risvinäger
2 tsk
Honung, flytande
2 tsk
Sesamolja
2 tsk
Sojasås, japansk eller kinesisk
2 tsk
Hoisinsås

Snabbpicklade morötter och rödlök

2 dl
Rödvinsvinäger
2 dl
Vatten
2 msk
strösocker
flingsalt
3
Morötter, medelstora
0.5
rödlök

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader.
2
Förbered valfri pizzabotten. Baka mitt i ugnen tills botten får fin färg, cirka 10 minuter.
3
Fördela det mesta av banh mi-såsen på pizzan och lägg sedan på de snabbpicklade morötterna och rödlöken, tunt skurna gurkskivor, rejält med koriander och chiliflakes för hetta. Ringla det sista av såsen över pizzan och servera genast.
4
Banh mi-sås: Vispa ihop alla ingredienser i en liten skål med en gaffel.
5
Snabbpicklade morötter och rödlök: Blanda vinäger, vatten, socker och flingsalt i en liten skål eller bunke. Skär morötterna till tändstickor och strimla rödlöken tunt. Lägg i lagen och låt stå minst 30 minuter. Grönsakerna håller cirka en vecka i kylskåp.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Banh mi fries

  2. Banh mi – vietnamesisk go’macka

  3. Hel laxsida med citron

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
    3. Pizza
decoration divider

Vegetariskt

Visa alla

Blomkålskroketter

Sötsur grönsakswok

Vegetarisk lasagne med aubergine

Tomatomelett med basilika