Kanelsnurror med äpple
Kanelsnurror med äpplen och färskostglasyr är godbitar med mycket smör, socker, kanel och äpplen i snurrorna. Här pratar vi så mycket av det goda att det nästan blir överdrivet, men bara nästan. En portion ger cirka 20 bullar.
Ingredienser
Grunddeg
- 5 dlmjölk, ljummen (ca 25 grader)
- 50 gJäst
- 1 ägg, stort
- 200 gSocker
- 2 tskKardemumma, mald
- 1 tskVaniljsocker
- 0,5 tskSalt
- 1 kgmjöl
- 160 gsmör, rumstempererat
Till pensling
- ägg, vispade
Fyllning
- 6 äpplen, syrliga och mellanstora
- 60 gsmör
- 60 gSocker
- 150 gfarinsocker
- 3 mskKanel
- 150 gsmör, mjukt
Glasyr
- 200 gfärskost, naturell
- 2,5 dlSocker
- 1 Lime