Kanelsnurror med äpple

Av Lise Finckenhagen

(4)

Vad tycker du?

Kanelsnurror med äpple

Kanelsnurror med äpplen och färskostglasyr är godbitar med mycket smör, socker, kanel och äpplen i snurrorna. Här pratar vi så mycket av det goda att det nästan blir överdrivet, men bara nästan. En portion ger cirka 20 bullar.

Kanelsnurror med äpple och glasyr
Kanelsnurror med äpple och glasyr

Ingredienser

Grunddeg

  • 5 dlmjölk, ljummen (ca 25 grader)
  • 50 gJäst
  • 1 ägg, stort
  • 200 gSocker
  • 2 tskKardemumma, mald
  • 1 tskVaniljsocker
  • 0,5 tskSalt
  • 1 kgmjöl
  • 160 gsmör, rumstempererat

Till pensling

  • ägg, vispade

Fyllning

  • 6 äpplen, syrliga och mellanstora
  • 60 gsmör
  • 60 gSocker
  • 150 gfarinsocker
  • 3 mskKanel
  • 150 gsmör, mjukt

Glasyr

  • 200 gfärskost, naturell
  • 2,5 dlSocker
  • 1 Lime

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kanelsnurror med äpple