Av Filip Poon

Kebab på plåt med dunderdressing

Av Filip Poon

Vad tycker du?

Kebab på plåt med dunderdressing

(556)

Jag älskar kebab!
Det säger kocken Filip Poon och tipsar om ett nytt sätt att fixa favoritmaten.
– Här gör vi det lite lättare genom att platta ut köttet på en plåt, säger han i videoklippet.
Häng med och se när han gör ”bästa kebabsåsen”.

Ingredienser

Kebab

500 g
nötfärs
500 g
Lammfärs
2 tsk
Salt
1 tsk
torkad oregano
1 tsk
paprikapulver
1 tsk
vitlökspulver
1 tsk
lökpulver
1 tsk
mald spiskummin, eller sumac
Peppar

Kebabsås

2 dl
turkisk yoghurt
1.5 dl
majonnäs
1 tsk
Socker
1
vitlöksklyfta, riven
0.5 tsk
paprikapulver
2 msk
Chilisås, mild
1 msk
Vatten
Salt och peppar

Tillbehör

1
isbergssallad
0.5
gurka
3
rödlökar
1 knippe
persilja
3
tomater
feferoni
4
libabröd

Gör så här

1
Sätt ugnen på 250 grader, gärna grillfunktion.
2
Blanda alla ingredienser till kebaben i en skål. Ta fram en ugnsplåt och platta ur köttet till ett tunt lager på plåten.
3
Skär eller markera sedan långa remsor i plåten med kött så att det likna kebab. Det gör det lättare att dela kebaben när den sen har grillats klart.
4
Klyv två av rödlökarna i 4 delar vardera, och fördela ut på på kebabplåten. baka sen i toppen av ugnen i cirka 12-15 minuter.
5
Blanda kebabsåsen.
6
Hacka grönsaker, isbergsallad, gurka, tomat, persilja och en rödlök.
7
Ta ut och servera direkt. Fyll upp tunnbröden med valfria tillbehör. Njut!

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Fish tacos med asiatiska smaker

  2. Hasselbackspotatis med biff och rödvinssås

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Kött
decoration divider

Kött

Visa alla

Gratinerad köttbullsmacka

Fläskfilé med äpple och rosmarin

Kryddrökt fläskfilé

Fläskfilé i sötsur sås