Ravioli all’uovo – Lotta Lundgrens recept

Av Godare

Vad tycker du?

Ravioli all’uovo – Lotta Lundgrens recept

(22)

Ravioli all’uovo – hemgjord ravioli med ostblandning av ricotta, salviablad och parmesan. Slå såsen över raviolin, strö på pinjenötter, riv över svartpeppar och servera omedelbart.

Recept från boken ”Laga mig” av Lotta Lundgren.

Ravioli all’uovo,

Ingredienser

Ingredienser

5 dl
Vetemjöl, Tip 00. Eller hälften vetemjöl och hälften durumvetemjöl
1.5 krm
Salt
2
ägg
1
Äggula
1.5 msk
olivolja
1 msk
Vatten

Fyllning

100 g
parmesan
250 g
ricotta
6
äggulor, kylskåpskalla

Sås

30 g
smör
10
salviablad
1 dl
pastavatten
1 dl
parmesan

Servering

pinjenötter, rostade

Gör så här

1
Blanda mjöl och salt, tillsätt ägg, olja och vatten och knåda ihop till deg (känns degen torr och smulig, blöt händerna med vatten och fortsätt knåda). Platta ut, vik ihop, platta ut och vik ihop så många gånger du orkar. Dela upp degen i tre bitar, plasta in och låt vila i kylskåp en timme.
2
Ta ut en bit pastadeg i taget, platta till med händerna och kör den genom pastamaskinen på grovlek 1. Vik dubbel och upprepa. Veva successivt ut degen tunnare med grovlek 6 som slutmål. När degen är lättarbetad och elastisk, veva ut den i långa pastaark, ett i taget, och pudra undersidan med mjöl. Ta ut sammanlagt tolv stora rundlar med samma diameter som pastaarkets maximala bredd. Täck med plastfilm så att pastan inte torkar.
3
Riv parmesanen grovt och rör ihop med ricottan. Fördela ostblandningen på sex av pastarundlarna med en centimeterbred marginal i kanten och gör en fördjupning i mitten. Placera en äggula i varje fördjupning. Fukta kanterna med äggvita, lägg över en pastarundel, kupa handen över så att all luft pressas ut och förslut med fingrarna.
4
Rosta pinjenötterna i torr stekpanna och ställ åt sidan.
5
Koka upp vatten i stor kastrull och salta ordentligt. Smält under tiden smöret i en stekpanna och tillsätt salviabladen. Koka raviolin i prick 90 sekunder, ta därefter upp med hålslev och lägg på fat. Tillsätt en deciliter pastavatten till smör och salviasåsen och vispa i parmesan.
6
Slå såsen över raviolin, strö på pinjenötter, riv över svartpeppar och servera omedelbart.
7
Tips: Överbliven pastadeg plastas in och förvaras i frysen.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Ämnen

   1. Recept
   2. Pasta
  decoration divider

  Pasta

  Visa alla

  Spaghetti med musslor

  Fyllda pastarullar

  Spaghetti all’Amatriciana

  Pasta med kryddig chorizo